
Betaling med kortet
Her finder du information om indsigelse, tilbagebetaling og betalingsfri måned.
Generelle spørgsmål
Du kan bruge dit re:member Mastercard alle steder, som er mærket med Mastercard. Du kan betale med kortet i alle slags butikker, på tankstationer, restauranter, hoteller og rejsebureauer. Derudover kan du hæve kontanter i hæveautomater i Danmark og udlandet.
Du bør altid anvende re:member til at betale for varer og tjenesteydelser på internettet. Du kan altid gøre indsigelse mod transaktionen, hvis du for eksempel aldrig modtager dit køb.
Bemærk: re:member Mastercard er spærret for anvendelse på hjemmesider, som tilbyder handel med Kryptovaluta.
De fleste kortkøb bliver korrekt gennemført, men der kan forekomme transaktioner på din faktura, som du ikke kender til. Enten fordi der er sket en fejl, eller fordi du ikke modtager de varer, som du har bestilt og betalt med kortet.
Vær opmærksom på:
- Hvis du opdager nogle fejl, skal du reagere hurtigt
- Kender du til transaktionen, skal du forsøge at løse sagen med butikken først. Gem kvitteringen og dokumentation.
- Kender du ikke til transaktionerne, er det vigtigt at du spærrer kortet på (+45) 33 42 37 20 så hurtigt som muligt.
Sådan gør du indsigelse på en transaktion
- Log ind i Netbanken med dit MitID
- Klik på "Reklamér over transaktion" under "Sidste kontobevægelser"
- Angiv, om du fortsat har dit kort eller om det er mistet/stjålet.
- Vælg transaktion(er), du ønsker at gøre indsigelse på
- Vælg en årsag til indsigelsen
- Vedlæg den dokumentation, som er påkrævet, og som eventuelt kan hjælpe din sag
- Underskriv og bekræft med MitID
Du skal bruge dit MitID for at logge ind i Netbank. Hvis du ikke har MitID, får du et ved at bestille det på MitID.nu. Læs mere her.
Sagsbehandling og indsigelser
Under sagsbehandlingen af din reklamation, vil vi tilbageføre det beløb, som du gør indsigelse mod til din kortkonto. Skulle der ikke være grundlag for tilbagebetaling til kortholder, forbeholder EnterCard sig rettet til at trække det krediterede beløb tilbage. Du vil få besked vedrørende din sag via re:member Netbank.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på telefon (+45) 33 42 37 20 eller på e-mail remember@entercard.dk
Hvis du får brug for at give en fuldmagt, så en anden person kan benytte dit kort, tjekke saldo, få oplysninger om specifikke transaktioner, bestille et nyt kort eller en ny PIN-kode eller andet, så skal du printe og udfylde denne fuldmagt.
Du kan sende den til
re:member
Postboks 89
2770 Kastrup
Hvis du ikke har brugt hele din kreditramme, og du har betalt dine regninger, så skal du kontakte os på telefon 33 42 37 20. Det er muligt, at dit kort er blevet ødelagt.
Der påløber renter efter en faktura er forfalden. Hvis du vælger at udsætte dele af det fakturerede beløb, vil der derefter beregnes renter på baggrund af det beløb som udsættes.
Vær opmærksom på, at minimumsbeløbet på fakturaen må betales, men udover dette bestemmer man selv, hvor meget af den udnyttede kredit man ønsker at tilbagebetale per måned.
I et digitalt samfund som det danske er der normalt fuldstændig styr på de forskellige konti i pengeinstitutterne, og det er ikke svært at identificere indehaveren af en bankkonto ud fra registreringsnummer og kontonummer. Registreringsnummeret angiver, hvilken bank det drejer sig om, mens kontonummeret identificerer kontoen.
Men hvordan forholder det sig med betalinger på tværs af landegrænserne? Her træder blandt andet det internationale IBAN-nummer til og sørger for, at pengene kan blive kanaliseret det rette sted hen.
Hvad er et IBAN-nummer?
IBAN står for International Bank Account Number, og det er dit kontonummer i en international udgave. Når udenlandske virksomheder og banker skal identificere din konto og trække en betaling, skal du bruge dit IBAN-nummer på kontoen.
Hvad bruges et IBAN-nummer til?
Generelt rejser vi mere end tidligere – når man lige undtager 2019 og 2020 – og frem for alt køber vi masser af varer i udlandet, både privat og i arbejdsmæssig sammenhæng. Kort sagt: International e-handel boomer, og derfor har stort set alle brug for et IBAN-nummer fra tid til anden, når der skal handles.
Et IBAN-nummer begynder i Danmark altid med DK. Dernæst følger to cifre, som genereres automatisk, og endelig følger dit registrerings- og kontonummer, som du kender det, så IBAN-nummeret bliver på i alt 18 cifre. Oprindeligt er standarden i øvrigt udarbejdet af ECBS – Den Europæiske Komité for Banktransaktionsstandarder.
Hvor kan jeg få et IBAN-nummer?
Du får IBAN-nummeret til din konto hos din bank eller kortudbyder. Det vil som regel fremgå af dit kontoudtog, og det er som nævnt ikke et alternativt kontonummer, men en international identifikation, der indeholder dit almindelige kontonummer som en del af koden.
Hvor man tidligere skulle bruge tid og kræfter på manuel behandling af internationale betalinger, kan det foregå automatisk takket være IBAN-nummeret, der er gældende på tværs af hele EU samt i lande som Schweiz, Lichtenstein, Norge og Island.
Kan jeg bruge IBAN med re:member?
Ja, det er muligt at foretage indbetalinger til dit re:member Mastercard via IBAN og SWIFT, men det er ikke muligt at overføre penge fra kortet via denne løsning.
Hvordan gør jeg?
Swift/BIC-koden består af 8-11 tegn. IBAN-nummer er på 18 cifre og starter i Danmark altid med DK.
Bemærk, at du skal skrive dit 10-cifret kundenummer i kommentarfeltet samt navn på modtager. Du finder dit kundenummer på din faktura.
Vores Swift/BIC-kode er: SYBKDK22
Vores IBAN-nr. er: DK1980720001065177 (husk at påfør dit kundenummer i kommentarfelt samt navn på modtager)
Mobiltelefonen er den enhed, som langt de fleste af os altid har med i lommen eller tasken. Og vi bruger den langt fra kun til at tale i. Tekstbeskeder, billeder, internet, mails og et utal af apps til alle mulige formål gør den til et omdrejningspunkt for mange af de daglige opgaver. Mobilen er computer, GPS, kamera, dagbog, kalender og ur i ét. Derfor er det kun naturligt, at du også bruger den som pung, så du har betalingen lige ved hånden.
Kan jeg betale med mobil hos re:member?
Ja, det kan du. Det er hurtigt og nemt at betale med mobilen, og da du alligevel altid har den på dig, er den ofte det eneste, du har brug for. Men det kræver naturligvis, at du tilføjer et betalings- eller kreditkort til den betalingsløsning, du har valgt. Har du først gjort det, behøver du ikke længere at have selve kortet med dig.
Hvilke metoder findes der til mobilbetaling?
Der findes efterhånden en del, og der kommer hele tiden nye til. Hvis du bruger forskellige betalingsmetoder på mobilen, kan du heldigvis knytte det samme betalings- eller kreditkort til flere betalingsmetoder.
Betal med MobilePay
Du kan naturligvis koble kreditkortet fra re:member til MobilePay, som er den mest udbredte mobilbetaling i Danmark. Så kan du betale privatpersoner via MobilePay eller bruge det på nettet og i butikker. Læs mere om MobilePay
Betal med Apple Pay
Den digitale pung til Apple Watch, iPhone og iPad hedder Apple Pay, og den kan bruges til kontaktløs betaling i butikker, i apps og på nettet. Du kan nemt føje dit kreditkort fra re:member til Apple Pay. Læs mere om Apple Pay
Betal med Google Pay
Google kan også tilbyde dig en betalingsløsning via mobilen. Google Pay fungerer kun på Android-mobiler og kan ligesom de øvrige løsninger bruges på nettet, i apps og i butikker, hvor der er skiltet med det. Læs mere om Google Pay
Hvad med sikkerheden ved at betale med mobil?
Mobilbetalingstjenester som Apple Pay og Google Pay er digitale tegnebøger, der gør det muligt at betale med mobilen uden at have selve kortet med. Hverken pinkode eller kortoplysninger er tilgængelige på selve telefonen, så det er lige så sikkert at betale med mobilen, som det er med det fysiske betalingskort. Vil du læse mere om sikkerheden, kan du finde uddybende oplysninger via de enkelte link i artiklen.
Med re:member kort har du min. 22 dages og maks 52 dages rentefri kredit. Fakturaren genereres ca tre uger før forfaldsdato. Det vil sige, du vil modtage faktura på alt det, du har brugt kortet til i perioden tre til syv uger før forfaldsdato.
For eksempel: Hvis du har forfaldsdato den 10. juli, vil du modtage en faktura på det, du har brugt kortet til i perioden 19. maj til 18. juni. Vær opmærksom på, at datoerne kan variere lidt fra måned til måned.
Vi sender ikke længere kontanter til hinanden og da slet ikke på tværs af grænserne. Alle pengeoverførsler foregår digitalt. Og så nytter det ikke noget med en adresse på en bank, der hedder Nørregade 47, Hauptstrasse 21 eller South Harbour Road 77.
Transaktioner kræver i dag en digital kode, som er unik for den enkelte bank, og til det formål har vi et system, der hedder BIC- eller SWIFT-koder.
En BIC-kode – hvad er det?
BIC-koden er populært sagt den digitale adresse på banken. BIC og SWIFT dækker over det samme, så i det følgende skriver vi udelukkende BIC-kode for nemheds skyld. SWIFT blev brugt tidligere, men er i dag i praksis udfaset.
Brugen af BIC-koder er ikke begrænset til Norden eller Europa, men gælder i hele verden. Det er med til at forebygge misforståelser, og det sikrer, at pengene lander i den rette bank og i den rette afdeling. Har du købt en vare på eBay i Italien og skal overføre pengene, skal du bruge sælgerens BIC-kode og IBAN-nummer.
Hvad består en BIC-kode af?
Som nævnt er BIC-koden den måde, som banker identificerer hinanden på. BIC betyder Bank Identifier Code og består af 8-11 tegn. De første fire bogstaver er banken, dernæst følger en landekode og endelig en kode for den pågældende afdeling eller kontor. BIC-koden for en afdeling i Jyske Bank kan fx hedde JYBADKKK.
Hvor finder jeg BIC-koden til min bank?
Der er intet hemmeligt ved bankernes BIC-koder, for de kan ikke anvendes til noget uden et kontonummer – heller ikke til svindel. De vil derfor typisk fremgå af pengeinstitutternes hjemmesider og også ofte være anført på kontoudtog og på netbanker eller lignende.
Skal du overføre eller modtage penge i forbindelse med en udenlandsk handel som fx et køb på en webshop, skal du udover BIC-koden på banken også bruge IBAN-nummeret, der identificerer den enkelte konto. Det kan du læse mere om her.
Vores Swift/BIC-kode er: SYBKDK22
Vores IBAN-nr. er: DK1980720001065177 (husk at påfør dit kundenummer i kommentarfelt samt navn på modtager)
Hvis du står i den uheldige situation, at du har glemt PIN-koden til dit re:member Mastercard, så fortvivl ej. I netbanken og re:member app kan du enkelt se din PIN-kode, når du har brug for det.
Glemt PIN-kode tjenesten er helt unik for re:member Mastercard. Du logger ind i Netbank eller re:member app, og vælger at få vist din eksisterende PIN-kode i 10 sekunder, hvorefter den forsvinder igen. Dermed sikrer du, at du ikke kommer til at stå i en pinlig situation, hvor du har glemt PIN-koden.
Hvis du ønsker en helt ny PIN-kode, kan du vælge det i netbanken. Af sikkerhedsmæssige årsager vil vi udstede et nyt re:member Mastercard til dig, som du modtager indenfor ca. 10 dage.
Den PIN-kode du vælger, passer altså til det nye kort. Det betyder, at du skal fortsætte med at bruge dit gamle re:member kort sammen med den gamle PIN-kode, indtil du modtager det nye.
Sådan gør du
- Gå til netbanken eller log ind i re:member app
- Log ind med MitID
- Find menupunktet "Kort"
- Se din PIN-kode eller vælg en ny.
Dine kortoplysninger finder du på bagsiden af dit re:member Mastercard. Hvis du ikke har dit fysiske kort tilgængeligt, så kan du enkelt se kortoplysningerne direkte i re:member appen.
Sådan gør du:
- Log ind i re:member appen
- Tryk på "Se kort"
- Vælg "Vis kortoplysninger"
- Her finder du alle informationerne du behøver!
Nu kan du shoppe online, tilføje kortet til Apple Pay og Google Pay og meget mere!

MitID
MitID er dit sikre log-in på internettet. Du kan for eksempel bruge MitID til til digital underskrift af dokumenter til at logge på din netbank. Med MitID bruger du det samme log-in alle steder.
MitID består af:
- Et bruger-id
- En app
- (En kodeviser)
- (En kodeoplæser)
Når du logger på, taster du først dit bruger-id, og herefter godkender forespørgslen i MitID appen.
MitID på mobilen
Med MitID nøgleapp på mobilen har du kun brug for din smartphone for hurtigt og nemt at kunne komme på netbank, godkende transaktioner eller anmodning fra hjemmesider, uden at du behøver at bruge dit fysiske nøglekort.
Du kan downloade MitID appen til iPhone på App Store og til Android på Google Play.
Du har to muligheder for at få MitID:
Få MitID med pas:
- Du kan bruge dit pas og MitID appen til at få MitID. MitID appen kan aflæse en chip i dit pas og dermed bekræfte, hvem du er. Det kan være et alternativ til at gå i Borgerservice.
Få MitID i Borgerservice:
- Du kan få MitID i Borgerservice. Husk at bestille tid i Borgerservice og medbringe gyldig legitimation.
Læs mere om, hvordan du får MitID på MitID.dk
Du har to muligheder for at få MitID:
Få MitID med pas:
- Du kan bruge dit pas og MitID appen til at få MitID. MitID appen kan aflæse en chip i dit pas og dermed bekræfte, hvem du er. Det kan være et alternativ til at gå i Borgerservice.
Få MitID i Borgerservice:
- Du kan få MitID i Borgerservice. Husk at bestille tid i Borgerservice og medbringe gyldig legitimation.
For at genåbne dit MitID kan du kontakte MitID support eller Borgerservice.
Hvorfor er mit MitID spærret?
Din adgang til MitID er højst sandsynligt spærret på grund af for mange forsøg på log ind med forkert adgangskode og i nogle tilfælde af frygt for misbrug.
Mastercard Identity Check
Mastercard Identity Check er en sikkerhedsløsning (førhen Mastercard SecureCode), specielt udviklet til at gøre handel med Mastercard -og dermed dit re:member Mastercard endnu mere sikkert.
Du kan stadig betale med re:member Mastercard, på samme måde som du tidligere har gjort i netbutikker, som ikke tilbyder Mastercard Identity Check.
Hvordan gør jeg?
Når du handler i en netbutik, som tilbyder Mastercard Identity Check, og du opgiver dit kortnummer og udløbsdato, vil du blive bedt om at anvende MitID.
MitID
Du anvender dit MitID log-in for at bekræfte transaktionen.
Ekstrakort
Er du ekstrakortholder og ønsker at anvende Mastercard Identity Check, kan du anvende MitID eller MitID til at godkende transaktionen.
For at tilbyde en så sikker betalingsprocess som muligt, har Mastercard indført 3D Secure som kaldes "Mastercard Identity Check". Dette system anvendes til sikker identificering af kortholderen ved køb på Internettet.
Denne sikre betalingsløsning fungerer ved, at kortholder må identificeende identificeringsmetodre sig ved at benytte MitID. Denne fremgangsmåde reducerer chancen for svindel og sikrer, at kun kortholder har mulighed for at foretage transaktioner.
Når du foretager et køb i en netbutik som understøttes af Mastercard Identity Check, vil du få muligheden for at vælge imellem de identificeringsmetoder nævnt herover.
Mobilbetaling
Herunder finder du spørgsmål og svar relateret til mobilbetaling. Vælg en kategori for at læse mere.
re:member er et registreret brand af Entercard Group AB, Sverige.
Entercard Danmark
Postboks 89
2770 Kastrup
Entercard Danmark filial af Entercard Group AB, Sverige (CVR-nr 38722557)